Oliver Pape

Šéfkuchař, food bloger, influencer

Motto: “Na nic nečekej, dlouho nepřemýšlej..jdi a udělej to, dýchej”

Účastník panelové diskuze 3 plus 1

Panelová diskuze 3 plus 1, propojení třech šumperáků na jednom místě v jeden čas, ale každý se svým pojetím minimalismu.

Více Oliverovi

V 17 letech zanechal studia na střední škole a vydal se úplně jinou cestou. Po roce odjel do Francie kde začal pracovat jako dřevorubec se svým otcem. Cítil, že to není to pravé a tak začal hledat novou práci.

Skončil v jednom krásném hotelu v horách, kousek od hranic se Švýcarskem. Nejprve pracoval jako umývač nádobí, údržbář apod. A tady to všechno začalo.

Setkal se s  kuchaři v bílých rondonech, jak milují jídlo a s jakou láskou k němu přistupují došlo mu, že přesně tohle, chce taky dělat. Neměl ponětí jak začít. Neuměl jazyk a neměl žádné zkušenosti. A tak dál pokračoval v tom, co tenkrát uměl nejlépe. 

V roce 2017 narazil na reklamu MasterChef Česko a neváhal se přihlásit. Nakonec se ten rok Master Chef nekonal a tedy dál rok pokračoval v práci na hotelu ve Francii. Během té doby stihl strávit pár měsíců v Kuvajtu, kde měl možnost poznat tamnější kuchyň a něco se přiučit. 

Po návratu do Česka na konci léta 2018 dostal nabídku jít vařit do jedné Pražské restaurace a těsně před tím, než se rozhodl podepsat smlouvu, volala televize NOVA jestli nechce obnovit přihlášku do MasterChefa 2019. Dlouho neváhal a šel do toho po hlavě. 

Skončil na 5. místě a to považuje za jeden ze svých největších úspěchů. 

Od ledna 2019 vaří jako profesionální kuchař v nejlepší restauraci České Republiky Entree v Olomouci. 

Brzy ale Olivera čeká další etapa. Od října 2019 nastupuje do nově otevřené restaurace YOLO v Karlíně, kde bude působit jako šéfkuchař.

Zavřít menu